Den praktiska storleken gör kniven särskilt lämpad för att skära ut dekorationer och att skala och dela mindre råvaror i köket. Att skära lagom stora bitar hård ost som parmesan är t.ex. inga problem. Allkniven är också nyttig när du ska kärna ur en chili eller paprika och bra att ha liggande när du ska göra i ordning skaldjur inför servering.
Tojiros Oboro-serie består av knivar som på många sätt påminner om deras populära DP-serie. Knivarnas blad av VG10-stål kombineras här med ett mycket dekorativt D-format skaft av Micarta. Skaftet är både snyggt och hållbart - och mycket hygieniskt.
Tojiro är för dig som inte vill kompromissa, oavsett om knivbladet har 3 eller 63 lager stål. Stålet är noga utvalt för varje serie, och skaften är utformade med finess. Holken på knivarna sitter perfekt, och nitar och skaft har designats och balanserats så att du får knivar med en perfekt balans.
Knivar som är så hårda som Tojiros ska användas och hanteras med viss försiktighet. Att t.ex. skära genom hårda ämnen som ben och att tappa kniven på golvet innebär risk för skador på eggen.
Värt att veta om din nya kniv
Även de bästa knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>
Viktigt: Diska aldrig dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.
Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver. Kontakta kundservice här >>
Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.