Alla knivar
Mest Populära
Skärpstål, keramisk
Spara 33%
5025
Före SEK 807,03
SEK 537,76 / st. inklusive moms
SEK 430,21 exklusive moms
Knivslip, F. Dick Rapid, Svart
Spara 30%
9100
Före SEK 1 538,95
SEK 1 077,06 / st. inklusive moms
SEK 861,65 exklusive moms
Skärpstål, 30 cm, Victorinox, Stål, Runt
Spara 31%
851330
Före SEK 445,31
SEK 306,64 / st. inklusive moms
SEK 245,31 exklusive moms
Skärpstål, 25 cm, Victorinox, Stål, Runt
Spara 32%
830325
Före SEK 337,45
SEK 229,59 / st. inklusive moms
SEK 183,67 exklusive moms
Knivrulle utan innehåll, 8 fack, F. Dick, Tyg, Svart
Spara 35%
107601
Före SEK 710,73
SEK 460,73 / st. inklusive moms
SEK 368,58 exklusive moms
Kockkniv, Tojiro DP, 21 cm, 3 lager
Spara 38%
F808
Före SEK 2 001,59
SEK 1 231,15 / st. inklusive moms
SEK 984,92 exklusive moms
Allkniv, 12,5 cm, Senjen Hammer
Spara 4%
901125
Före SEK 768,90
SEK 738,08 / st. inklusive moms
SEK 590,46 exklusive moms
Santoku Kockkniv, Tojiro Pro DP, 17 cm, 37 lager
Spara 42%
F331
Före SEK 1 847,50
SEK 1 077,06 / st. inklusive moms
SEK 861,65 exklusive moms
Universalkniv, 25 cm, Granton, Svart
Spara 30%
46625
Före SEK 306,64
SEK 214,64 / st. inklusive moms
SEK 171,71 exklusive moms
Skärpstål, 30 cm, F. Dick, Runt
Spara 28%
655130
Före SEK 807,03
SEK 583,99 / st. inklusive moms
SEK 467,19 exklusive moms
Knivmapp utan innehåll, 11, fack, F. Dick, Tyg, Mjuk, Svart
Spara 36%
107701
Före SEK 961,11
SEK 614,81 / st. inklusive moms
SEK 491,85 exklusive moms
Universalkniv, 25 cm, Granton, Grön
Spara 30%
466254
Före SEK 306,64
SEK 214,64 / st. inklusive moms
SEK 171,71 exklusive moms
Knivslip, F. Dick Rapid, Vit
Spara 30%
8100
Före SEK 1 538,95
SEK 1 077,06 / st. inklusive moms
SEK 861,65 exklusive moms
Knivblock till 8 knivar Vit Ek
Spara 28%
10070047
Före SEK 961,11
SEK 691,85 / krt inklusive moms
SEK 553,48 exklusive moms
Universalkniv, 25 cm, Granton, Träskaft
Spara 20%
36625
Före SEK 575,90
SEK 460,73 / st. inklusive moms
SEK 368,58 exklusive moms
Laxkniv, 31 cm, Granton, Svart, med olivslipning
Spara 20%
46331
Före SEK 325,51
SEK 260,41 / st. inklusive moms
SEK 208,33 exklusive moms
Skalkniv, 9 cm, Senjen Hammer
Spara 18%
901090
Före SEK 614,81
SEK 506,95 / st. inklusive moms
SEK 405,56 exklusive moms
Kokkekniv 21 cm Narihira Basis sort
Spara 46%
FC1046
Före SEK 1 000,03
SEK 537,76 / st. inklusive moms
SEK 430,21 exklusive moms
Santokukniv, Tojiro DP, 17 cm, 3 lager
Spara 42%
F503
Före SEK 1 847,50
SEK 1 077,06 / st. inklusive moms
SEK 861,65 exklusive moms
Fot till knivslip, F. Dick, Svart
Spara 31%
8106S
Före SEK 402,55
SEK 275,81 / st. inklusive moms
SEK 220,65 exklusive moms
Skärpstål, 30 cm, F. Dick, Ovalt
Spara 32%
654330
Före SEK 787,78
SEK 537,76 / st. inklusive moms
SEK 430,21 exklusive moms
Krog t/magnet dobbel Sort
Spara 50%
10070086
Före SEK 55,86
SEK 27,93 / st. inklusive moms
SEK 22,34 exklusive moms
Krog t/magnet single Sort
Spara 50%
10070084
Före SEK 46,23
SEK 23,11 / st. inklusive moms
SEK 18,49 exklusive moms
Santoku 170 mm Tojiro Basic
Spara 39%
F316
Före SEK 884,08
SEK 537,76 / st. inklusive moms
SEK 430,21 exklusive moms
Lommekniv Titanium 7,5 cm
Outlet
Spara 40%
9418141
Före SEK 537,76
SEK 322,66 / st. inklusive moms
SEK 258,13 exklusive moms
Kokkekniv 200 mm Tojiro Basic
Spara 20%
F317
Före SEK 768,90
SEK 614,81 / st. inklusive moms
SEK 491,85 exklusive moms
Nakiri 165 mm Tojiro Basic
Spara 39%
F315
Före SEK 884,08
SEK 537,76 / st. inklusive moms
SEK 430,21 exklusive moms
Udbener 15 cm Tojiro Flash 37 lag
Spara 34%
FFBO150
Före SEK 3 080,20
SEK 2 032,71 / st. inklusive moms
SEK 1 626,17 exklusive moms
Kokkekniv 14 cm. Narihira Basis sort
Spara 38%
FC1050
Före SEK 691,85
SEK 429,90 / st. inklusive moms
SEK 343,92 exklusive moms
Santokukniv 16,5 cm Narihira Basis sort
Spara 42%
FC1051
Före SEK 799,71
SEK 460,73 / st. inklusive moms
SEK 368,58 exklusive moms
Grøntsagskniv 16,5 cm Narihira Basis sor
Spara 25%
FC1052
Före SEK 614,81
SEK 460,73 / st. inklusive moms
SEK 368,58 exklusive moms
Filetkniv 29 cm Narihira Basis træ
Spara 40%
FC1079
Före SEK 1 539,33
SEK 922,98 / st. inklusive moms
SEK 738,38 exklusive moms
Trancherkniv 27 cm Narihira Basis sort
Spara 42%
FC1044
Före SEK 1 462,29
SEK 845,94 / st. inklusive moms
SEK 676,75 exklusive moms
Trancherkniv 24 cm Narihira Basis sort
Spara 40%
FC1043
Före SEK 1 154,11
SEK 691,85 / st. inklusive moms
SEK 553,48 exklusive moms
Kokkekniv 27 cm Narihira Basis Sort
Spara 47%
FC1048
Före SEK 1 539,33
SEK 815,13 / st. inklusive moms
SEK 652,10 exklusive moms
Tojiro Flash Tournierkniv
Spara 49%
FFPE70
Före SEK 1 693,41
SEK 861,65 / st. inklusive moms
SEK 689,32 exklusive moms
Knivset, Tojiro DP, 3 delar
Spara 32%
FGIFTSETA
Före SEK 4 004,73
SEK 2 710,70 / st. inklusive moms
SEK 2 168,56 exklusive moms
Tojiro Flash Allkniv
Spara 42%
FFPA90
Före SEK 1 693,41
SEK 984,93 / st. inklusive moms
SEK 787,94 exklusive moms
Grönsakskniv, 18 cm, Tojiro Flash, 63 lager
Spara 43%
FFVE180
Före SEK 4 312,90
SEK 2 464,16 / st. inklusive moms
SEK 1 971,33 exklusive moms
Kockkniv 24 cm, Tojiro Flash, 63 lager
Spara 42%
FFCH240
Före SEK 5 545,59
SEK 3 203,78 / st. inklusive moms
SEK 2 563,02 exklusive moms

Så väljer du knivar 

De tre nödvändiga

  • Kockkniv: En kockkniv är den viktigaste kniven i köket tack vare allsidigheten. Med en bra kockkniv klarar du av de flesta uppgifterna i vardagens matlagning. Kniven ska vara utrustad med ett högt och kraftigt blad som ska gärna ska vara över 21 cm långt. Längden är nämligen avgörande för att skära tunna, snygga skivor av t.ex. kött. Om man bara ska ha en kockkniv så är det säkraste valet en smidd kockkniv eftersom kniven ska vara kraftfull nog till att skära genom t.ex. ryggbenet på en stor fisk eller ett kycklingben eller till att dela ett vitkålshuvud. 
  • Skalkniv: Nästa kniv som är svår att leva utan är den mindre skalkniven. En bra skalkniv kan användas från allt från att skala lök till att skiva frukt och hacka grönsaker som t.ex. morötter. Handtaget får inte vara för litet. Även om det är en liten kniv så ska handtaget ligga rätt i handen.
  • Brödkniv/Universalkniv: Den sista av de tre nödvändiga kan inte vara något annat än en större serraterad kniv, gärna med ett blad på 23 cm eller längre, t.ex. en universalkniv. En brödkniv är naturligtvis mycket bra på att skiva bröd, men en universalkniv, som är kraftigare och har en mer "aggressiv" serratering än brödkniven och ett lätt svängt blad, är också mycket bra på andra saker t.ex. att hacka choklad och nötter och andra torrvaror på ett enhetligt sätt.

Det kan kanske funka att leva med bara tre knivar i sin arsenal, men gillar du matlagning så vill du förstås ha lite mer att leka med än bara de tre nödvändiga, speciellt i det gröna köket.

Fyra knivar för den passionerade hemmakocken

  • Tomatkniv: Det går förstås att skära tomater med en vanlig skalkniv eller allkniv, men det blir en utmaning så fort kniven inte är skarp längre. Då klarar den inte längre av att skära genom tomatens lite sega skal. Den utmaningen vinkar du farväl till med en sågtandad tomatkniv som inför en helt ny känsla av ackuratess i matlagningen. P.S. Kom ihåg att du kan skicka dina knivar till oss för professionell slipning på vår verkstad. Se mer om slipning hos H.W.Larsen >>
  • Filékniv: Gillar du att fiska eller har du en fallenhet för att köpa hel fisk så har du stor nytta av en filékniv som med sitt tunna, lätt böjliga blad gör arbetet till en lek.
  • Styckkniv: Den tredje kniven vi räknar med att hitta i köket hos den passionerade, köttätande, hemmakocken är en styckkniv som har en avrundad, lätt uppåtgående spets som kan följa ben och hinnor. Hanterar du större köttdelar så har du dessutom stor nytta av en spetsig urbeningskniv. En sådan är eminent till att bena ur fårfioler, skära ut köttbitar till pålägg och mycket annat.
  • Santokukniv: Santokukniven har blivit mycket populär under de senaste åren. Den är känd för att vara oöverträffad till att hacka lök, purjolök och sallad eftersom det breda, lite kortare bladet gör den stabil och precis. Det kan kräva lite tid och övning innan man vant sig vid en santoku. Men den tålmodiga belönas; kniven är verkligen lätt och smidig att jobba med och har en form som automatiskt främjar god ergonomi när man skär och hackar i det gröna köket. Santokukniven har mycket gemensamt med bunkakniven (se nedan): Bladets utformning gör den otroligt bra till precisionsarbete med grönsaker och frukt, men den kan också användas till att skära mindre bitar kött och fisk. Eggen på utgåvor av hårt knivstål tål dock inte att man skär genom hårda ämnen, t.ex. ben.

Fyra knivar för finsmakarna

Bunkakniv

Om du ofta strimlar grönsaker - eller tänker göra det oftare så gör denna japanska kockkniven jobbet till rena leken. Bunkaknivens skäregg har en lätt böjning från hälen mot spetsen som gör den synnerligen bra till att skära grönsaker och frukt. Bunkakniven är en universalkniv som fungerar som en blandning av en kort kockkniv och en santokukniv. Den kan med fördel användas till kött och fisk då den vassa spetsen på knivbladet är fenomenal till detaljer och putsning. Observera dock att eggen på utgåvor med blad i hårt stål inte håller för hårda ämnen som t.ex. ben.

Sashimikniv

Kniv nummer två är en sashimikniv vilket förstås är ett mycket specifikt syfte, men står det ofta sushi på menyn, i det professionella köket eller hemma, så är det ett givet val. Kniven har utvecklats till att skära sushi i vackra bitar i rätt storlek - bland annat tack vare asymmetrisk fasettslipning.

Laxkniv

På samma sätt är en lång, läcker laxkniv ett måste om du vill servera gravad eller kallrökt lax skuren i eleganta, tunna skivor. Ofta har laxknivar blad med så kallad olivslipning, se t.ex. Granton eller SENJEN. Olivslipningen bildar små luftfickor som gör att fisken inte fastnar lika lätt på knivbladet.

Ostkniv

Sist men inte minst måste vi förstås komma ihåg alla er som älskar ost. Särskilda ostknivar är förstås inte en nödvändighet - en vanlig kniv klarar ju uppgiften alldeles utmärkt, men om tanken på att ha de helt rätta knivarna till favoritostarna tilltalar så är möjligheterna många. Oavsett om favoriten är mjuk eller hård, om den heter Brie, Primadonna eller Roquefort så erbjuder vi många knivar (och hyvlar) avsedda för din favoritost.

Ta väl hand om dina knivar

En kvalitetskniv är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om den. Gör en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt kniven. Då håller den sig skarp längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål. 

Har din kniv blivit riktigt slö så måste den dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>

Rengör och förvara dina knivar med respekt

Förvara dina knivar med respekt. Ett av de bästa sätten är att ha en knivmagnet på köksväggen. Det är viktigt att man gör det till en vana att ta av knivarna från magneten så att eggen inte rör vid magnetsidan. Om du hellre har knivarna i en låda så ska de ligga i en knivinsats. De får aldrig ligga fritt ihop med varandra. Fasta knivblock som står på köksbänken är ett annat gott alternativ.

Sist, men absolut inte minst: Diska ALDRIG dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>