Våtslipning

Våtslipning – för de bästa eggarna!

Vid våtslipning slipas knivarna på 3 olika stenar, börjande med korn 220 och avslutas på korn 4000. Därefter poleras eggarna på en lädervals och slutligen finpoleras på en vit aluminiumoxid, massiv natursten, konstgjord safir eller annan lämplig sten, beroende på knivens karaktär. Våtslipning är idealiskt för smala och hårda knivar, särskilt knivar med hårdt stål, även kända som 'japanska knivar' eller liknande. Stålets sammansättning gör att de extremt fina slipspåren kommer till sin rätt och gör kniven otroligt skarp!

 

Kombinationsslipning

Om du har en kniv som inte är smal – vi kommer att vägleda dig om du är osäker – då behöver du en kombinationsslipning. Detta är en teknik som vi är ensamma om att kunna erbjuda på marknaden. Denna teknik förlänger bladet något ovanför själva eggan med hjälp av en keramisk slipning. Därefter våtslipas själva eggan. Det innebär att din kniv i framtiden kommer att vara mycket lättare att underhålla, den skär mycket bra och kommer vid nästa slipning bara att behöva våtslipas igen.

Om din kniv har fått en skada, kanske en stor hacka, en bruten spets eller något annat, rekommenderar vi också en kombinationsslipning.


 

Så här våtslipar vi dina knivar:

  1. Slipning: Först slipas kniven på en korn 220-sten.
  2. Slipning: Sedan slipas den på en korn 1000-sten och slutligen på en japansk korn 4000-sten.
  3. Polerning: Därefter poleras den försiktigt på en lädervals med en speciell polerpasta.
  4. Handslipning: Den sista handslipningen säkerställer den allra bästa eggan!

 


Lägg till önskad våtslipning i kundvagnen här:

SLIBNING
Læs mere & bestil keramisk slibning
VI SLIBER ALT
Sakse, mandolinknive, grillskær, rundknive, kødhakker m.m.:
GØR DET SELV
Værkstedet deler ud af deres viden