Laxkniven är naturligtvis förträfflig på att skära ut riktigt snygga, tunna skivor av lax och andra stora fiskar, men den är tack vare sin längd och flexibilitet även ett gott val när du skära ut en mjuk kaka till tårtbottnar.
Tradicao-serien består av knivar med skaft av rosenträ som ger en hög komfort under användningen. Klingan ligger på ca 55 HrC, och håller samma goda kvalitet som Icels övriga plattstålsknivar. Träskaftet ska behandlas med en lämplig produkt då och då, t.ex. med paraffinolja, druvkärnolja eller vax.
ICEL är portugisisk kvalitet som framställts av en familjeägt företag en bit utanför Lissabon sedan 1945. I början bestod produktionen uteslutande av smidda knivar med träskaft, men med tiden har ICEL byggt ut sortimentet så att det även innehåller stansade knivar med skaft av trä, plast eller andra syntetmaterial. Gemensamt för ICEL:s knivar är att de ligger väldigt bra i handen. Det är knivar i god kvalitet för priser som tveklöst är bäst på marknaden!
Värt att veta om din nya kniv
Även de bästa knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>
Viktigt: Diska aldrig dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.
Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver. Kontakta kundservice här >>
Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.