Dina kockknivar är därför ett lika viktigt redskap som de rätta råvarorna. Storleken på din nya kockkniv är också viktig, och det är lätt att tänka att ett stort knivblad är den bästa lösningen. En större kniv är också mer stabil. Men en mindre kniv är lättare att hantera.
Överväg därför vad kniven primärt kommer att användas till och vad som saknas mest i ditt kök. Ska du jobba mycket med grönsaker och fisk så kommer en lite mindre kockkniv göra jobbet enklare för dig.
Icels Universal-serie består av smidda knivar i god kvalitet för ytterst sympatiska priser. Kniven har en rund holk och är väldigt behaglig att jobba med.
ICEL är portugisisk kvalitet som framställts av en familjeägt företag en bit utanför Lissabon sedan 1945. I början bestod produktionen uteslutande av smidda knivar med träskaft, men med tiden har ICEL byggt ut sortimentet så att det även innehåller stansade knivar med skaft av trä, plast eller andra syntetmaterial. Gemensamt för ICEL:s knivar är att de ligger väldigt bra i handen. Det är knivar i god kvalitet för priser som tveklöst är bäst på marknaden!
Värt att veta om din nya kniv
Även de bästa knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>
Viktigt: Diska aldrig dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.
Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver. Kontakta kundservice här >>
Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.